MIZERIA Z RZODKIEWKĄ

MIZERIA Z RZODKIEWKĄ


Składniki:
- 1 zielony ogórek
- pół pęczka rzodkiewki
- sok z 1/3 cytryny
- 180ml śmietany 18%
- 400ml kefiru
- 2 łyżki poszatkowanego koperku
- 2 łyżki poszatkowanego szczypiorku
- 1 łyżeczka lubczyku otartego
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki przyprawy "Kucharek"
- pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego


Sposób przygotowania:
Obieramy ogórka i trzemy na dużych oczkach tartki. Rzodkiewkę myjemy, odcinamy końce i również trzemy na dużych oczkach tarki. Wciskamy sok z cytryny, dodajemy koperek, szczypiorek i lubczyk.Wlewamy śmietanę oraz kefir. Dodajemy cukier, pieprz i przyprawę "Kucharek" i gotowe. Smacznego :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Copyright 2014 @ MentorSmaku. Obsługiwane przez usługę Blogger.