DESER OWOCOWY
Składniki:
- 1 kg jabłek
- 1 kg bananów
- 1 kg pomarańczy
- słoiczek powideł śliwkowych
- 1200 ml jogurtu naturalnego
Sposób przygotowania:Na początek obieramy wszystkie owoce, następnie kroimy na drobne kawałki jabłka, blendujemy i wkładamy do zamrażarki. To samo wykonujemy z bananami i pomarańczami. Gdy tylko nasze owoce się zmrożą, a ich konsystencja będzie bardziej stała rozpoczynamy tworzenie naszych deserów. Przygotowujemy 8 szklanek lub pucharów, następnie przy pomocy dużej łyżki na sam dół dajemy 3 duże łyżki naszego musu jabłkowego (starajmy się nie ubrudzić naszych szklanek), następnie przy pomocy dwóch dużych łyżek układamy warstwę jogurtu naturalnego. Na pierwszą warstwę jogurtu nakładamy nasz mus bananowy, na niego ponownie trafia warstwa jogurtu naturalnego. Na samą górę w środek dajemy 2 łyżeczki powideł śliwkowych, zaś dokoła nakładamy dużą łyżką przygotowany wcześniej mus pomarańczowy. Nasze desery wkładamy na kilka godzin do lodówki i gotowe. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz