MIZERIA Z RZODKIEWKĄ
Składniki:
- 1 zielony ogórek
- pół pęczka rzodkiewki
- sok z 1/3 cytryny
- 180ml śmietany 18%
- 400ml kefiru
- 2 łyżki poszatkowanego koperku
- 2 łyżki poszatkowanego szczypiorku
- 1 łyżeczka lubczyku otartego
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki przyprawy "Kucharek"
- pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
- 1 zielony ogórek
- pół pęczka rzodkiewki
- sok z 1/3 cytryny
- 180ml śmietany 18%
- 400ml kefiru
- 2 łyżki poszatkowanego koperku
- 2 łyżki poszatkowanego szczypiorku
- 1 łyżeczka lubczyku otartego
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki przyprawy "Kucharek"
- pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
Sposób przygotowania:
Obieramy ogórka i trzemy na dużych oczkach tartki. Rzodkiewkę myjemy, odcinamy końce i również trzemy na dużych oczkach tarki. Wciskamy sok z cytryny, dodajemy koperek, szczypiorek i lubczyk.Wlewamy śmietanę oraz kefir. Dodajemy cukier, pieprz i przyprawę "Kucharek" i gotowe. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz