ŻUREK
Składniki:
- 200g żeberek
- 3 średnie ziemniaki
- 100g kiełbasy
- 3 liście laurowe
- 5 kulek czarnego pieprzu
- 4 kulki zioła angielskiego
- 2 kulki owoców jałowca
- 1 kostka rosołowa
- 200ml zakwasu na żur
- 5 łyżeczek białego barszczu w proszku
- przyprawa "Kucharek"
- 200g żeberek
- 3 średnie ziemniaki
- 100g kiełbasy
- 3 liście laurowe
- 5 kulek czarnego pieprzu
- 4 kulki zioła angielskiego
- 2 kulki owoców jałowca
- 1 kostka rosołowa
- 200ml zakwasu na żur
- 5 łyżeczek białego barszczu w proszku
- przyprawa "Kucharek"
Sposób przygotowania:
Do garnka wkładamy żeberka, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, kiełbasę pokrojoną w kostkę oraz przyprawy: kostkę rosołową, czarny pieprz, ziele angielskie oraz owoce jałowca. Całość zalewamy wodą i gotujemy około 30minut, następnie dodajemy zakwas oraz barszcz biały rozpuszczony w małej ilości wody (w szklance). Doprawiamy przyprawą typu "Kucharek". Całość gotujemy kolejne 20minut i gotowe. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz