KOTLETY Z BIAŁEJ KAPUSTY
Składniki:
- 1kg białej kapusty
- 3 łyżki suszonej cebuli prażonej
- 2 cebule białe
- 2 jajka
- 0,5 łyżeczki pieprzu cytrynowego
- 8 łyżek bułki tartej
- 2 łyżki mąki pszennej
- przyprawa "Kucharek" do smaku
- bułka tarta do panierki
- 1kg białej kapusty
- 3 łyżki suszonej cebuli prażonej
- 2 cebule białe
- 2 jajka
- 0,5 łyżeczki pieprzu cytrynowego
- 8 łyżek bułki tartej
- 2 łyżki mąki pszennej
- przyprawa "Kucharek" do smaku
- bułka tarta do panierki
Sposób przygotowania:
Białą kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie. Miękką kapustę dokładnie odcedzamy, dodajemy 2 poszatkowane białe cebule oraz trzy łyżki suszonej cebuli prażonej. Wbijamy dwa jajka. Dodajemy 8 łyżek bułki tartej oraz 2 łyżki mąki pszennej. Całość doprawiamy pieprzem cytrynowym oraz przyprawą typu "Kucharek" po czym dokładnie mieszamy. Formujemy gotowe kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smażymy na oleju i gotowe. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz