DESER CZEKOLADOWY Z CHRUPKAMI

DESER CZEKOLADOWY Z CHRUPKAMI

Składniki:
- 400ml jogurtu naturalnego
- 500ml mleka
- 6 łyżek kakao
- 220g miodu
- 4 łyżeczki żelatyny
- 4 łyżki cukru
- chrupki/płatki z miodem

Sposób przygotowania:
Żelatynę zalewamy 6 łyżkami zimnej wody i zostawiamy do napęcznienia. Podgrzewamy mleko razem z kakao i miodem. Powoli dodajemy żelatynę i dokładnie rozpuszczamy w mleku. Odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzoną masę mieszamy z jogurtem i cukrem, Całość przelewamy do kilku szklanek i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po kilku godzinach na przygotowane desery sypiemy nasze chrupki i gotowe. Smacznego :)  

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Copyright 2014 @ MentorSmaku. Obsługiwane przez usługę Blogger.