KRĄŻKI CEBULOWE

KRĄŻKI CEBULOWE
Składniki:
- 4 duże białe cebule
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szklanki bułki tartej
- sól do smaku
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w grube plastry i dzielimy je na krążki. Do miski wrzucamy mąkę, proszek do pieczenia, jajko, szczyptę soli i mieszamy, aż wyjdzie nam konsystencja ciasta. Nasze przygotowane krążki obtaczamy w cieście i następnie w bułce tartej. Tak przygotowane krążki smażymy na oleju (polecam frytkownicę). Usmażone krążki cebulowe odsączamy z oleju i gotowe. Smacznego :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Copyright 2014 @ MentorSmaku. Obsługiwane przez usługę Blogger.