CIASTECZKA FRANCUSKIE Z WIŚNIĄ

CIASTECZKA FRANCUSKIE Z WIŚNIĄ



Składniki:
- 300g ciasta francuskiego
- 100g konfitury wiśniowej
- 1 jajko
- cukier puder


Sposób przygotowania:
Przygotowujemy cienko rozwałkowane ciasto francuskie, które kroimy w trójkąty prostokątne o wymiarach wysokość 12cm oraz szerokość u podstawy 6cm. Na środku najszerszej podstawy umieszczamy jedną wiśnię z naszej konfitury oraz zawijamy w kierunku najwęższej części trójkąta, zaś boku modelujemy w formę rogala. Tak przygotowane ciasteczka wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Gotowe ciasteczka malujemy pędzelkiem roztrzepanym jajkiem. Umieszczamy w piekarniku i pieczemy około 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Przestudzone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem i gotowe. Smacznego :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Copyright 2014 @ MentorSmaku. Obsługiwane przez usługę Blogger.