DESER CZEKOLADOWY Z CHRUPKAMI
Składniki:
- 400ml jogurtu naturalnego
- 500ml mleka
- 6 łyżek kakao
- 220g miodu
- 4 łyżeczki żelatyny
- 4 łyżki cukru
- chrupki/płatki z miodem
- 400ml jogurtu naturalnego
- 500ml mleka
- 6 łyżek kakao
- 220g miodu
- 4 łyżeczki żelatyny
- 4 łyżki cukru
- chrupki/płatki z miodem
Sposób przygotowania:
Żelatynę zalewamy 6 łyżkami zimnej wody i zostawiamy do napęcznienia. Podgrzewamy mleko razem z kakao i miodem. Powoli dodajemy żelatynę i dokładnie rozpuszczamy w mleku. Odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzoną masę mieszamy z jogurtem i cukrem, Całość przelewamy do kilku szklanek i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po kilku godzinach na przygotowane desery sypiemy nasze chrupki i gotowe. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz