ZAPIEKANKA Z GRZYBAMI
Składniki:
- 500g maślaków
- 2 białe cebule
- 100g żółtego sera
- 100g kiełbasy żywieckiej
- pieprzu czarnego mielonego
- przyprawy "Kucharek"
- 1/2 łyżeczki lubczyku otwartego
- 1 łyżeczka cukru
- 4 mini bagietki
- 1 łyżeczka masła
- ketchup
- 500g maślaków
- 2 białe cebule
- 100g żółtego sera
- 100g kiełbasy żywieckiej
- pieprzu czarnego mielonego
- przyprawy "Kucharek"
- 1/2 łyżeczki lubczyku otwartego
- 1 łyżeczka cukru
- 4 mini bagietki
- 1 łyżeczka masła
- ketchup
Sposób przygotowania:
Grzyby czyścimy i kroimy na plastry. Pokrojone grzyby podsmażamy maśle. Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę - dodajemy do grzybów i posypujemy cukrem. Dodajemy pozostałe przyprawy i smażymy do miękkości. Bagietki kroimy na ćwiartki. Na każdą ćwiartkę nakładamy grzyby z cebulą. Następnie na grzybach umieszczamy dwa plastry żółtego sera i po jednym plastrze kiełbasy żywieckiej. Górę polewamy ketchupem. Nasze zapiekanki umieszczamy na ok. 4 minuty w urządzeniu halogenowym i gotowe. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz