SCHAB W ZIOŁACH
Składniki:
- 400g schabu (5 plastrów)
- 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
- 1 łyżeczka przyprawy "Kucharek"
- 1 łyżeczka lubczyku otartego
- 1 łyżeczka rozmarynu suszonego
- 1 łyżeczka bazylii suszonej
- 0,5 łyżeczki pieprzy czarnego mielonego
- 0,5 łyżeczki czosnku suszonego
- 2 łyżeczki koperku suszonego
- 2 łyżeczki natki pietruszki suszonej
- 1 łyżeczka majeranku
- 0,5 łyżeczki musztardy delikatesowej
- 8 łyżek oleju
- 400g schabu (5 plastrów)
- 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
- 1 łyżeczka przyprawy "Kucharek"
- 1 łyżeczka lubczyku otartego
- 1 łyżeczka rozmarynu suszonego
- 1 łyżeczka bazylii suszonej
- 0,5 łyżeczki pieprzy czarnego mielonego
- 0,5 łyżeczki czosnku suszonego
- 2 łyżeczki koperku suszonego
- 2 łyżeczki natki pietruszki suszonej
- 1 łyżeczka majeranku
- 0,5 łyżeczki musztardy delikatesowej
- 8 łyżek oleju
Sposób przygotowania:
Na talerz wsypujemy wszystkie przyprawy i mieszamy. Dodajemy musztardę oraz olej dokładnie mieszając. Nasze plastry schabu rozklepujemy i dokładnie maczamy w przygotowanych wcześniej przyprawach. Następnie układamy na blachę i wkładamy do piekarnika (temperatura 180 stopni C). Trzymamy w piekarniku około 40 min (do miękkości) i gotowe. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz