KOTLETY Z MORTADELI

KOTLETY Z MORTADELI

Składniki:
- 500g mortadeli
- 1 jajko
- musztarda delikatesowa
- papryka słodka
- przyprawa "Kucharek"
- bułka tarta
- olej do smażenie


Sposób przygotowania:
Mortadelę kroimy w ok.2cm plastry. Do głębokiego talerza wbijamy jajko, następnie je roztrzepujemy. Plastry mortadeli delikatnie nacinamy nożem, posypujemy przyprawą "Kucharek", delikatnie smarujemy musztardą, obsypujemy papryką słodką, namaczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowaną mortadelę smażymy na oleju i gotowe. Smacznego :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Copyright 2014 @ MentorSmaku. Obsługiwane przez usługę Blogger.