KOTLETY Z MORTADELI
Składniki:
- 500g mortadeli
- 1 jajko
- musztarda delikatesowa
- papryka słodka
- przyprawa "Kucharek"
- bułka tarta
- olej do smażenie
- 500g mortadeli
- 1 jajko
- musztarda delikatesowa
- papryka słodka
- przyprawa "Kucharek"
- bułka tarta
- olej do smażenie
Sposób przygotowania:
Mortadelę kroimy w ok.2cm plastry. Do głębokiego talerza wbijamy jajko, następnie je roztrzepujemy. Plastry mortadeli delikatnie nacinamy nożem, posypujemy przyprawą "Kucharek", delikatnie smarujemy musztardą, obsypujemy papryką słodką, namaczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowaną mortadelę smażymy na oleju i gotowe. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz