ZUPA PARÓWKOWA
Składniki:
- 1kg parówek drobiowych
- 1 udko z kurczaka
- 800g pieczarek
- 3 duże ziemniaki
- 2 cebule białe
- 300g papryki konserwowej
- 300g ogórka zielonego
- 2 kostki rosołowe z pietruszką i lubczykiem
- 4 liście laurowe
- 5 ziaren pieprzu czarnego
- 3 ziarna zioła angielskiego
- 3 ziarna owoców jałowca
- 1 łyżeczka lubczyku otartego
- 1 łyżeczka majeranku
- 100g koncentratu pomidorowego
- 50g ketchupu łagodnego
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki kaszy manny błyskawicznej
- olej do smażenia
- przyprawa "Kucharek"
- 1kg parówek drobiowych
- 1 udko z kurczaka
- 800g pieczarek
- 3 duże ziemniaki
- 2 cebule białe
- 300g papryki konserwowej
- 300g ogórka zielonego
- 2 kostki rosołowe z pietruszką i lubczykiem
- 4 liście laurowe
- 5 ziaren pieprzu czarnego
- 3 ziarna zioła angielskiego
- 3 ziarna owoców jałowca
- 1 łyżeczka lubczyku otartego
- 1 łyżeczka majeranku
- 100g koncentratu pomidorowego
- 50g ketchupu łagodnego
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki kaszy manny błyskawicznej
- olej do smażenia
- przyprawa "Kucharek"
Sposób przygotowania:
Do garnka wkładamy udko z kurczaka oraz przyprawy: kostki rosołowe, liście laurowe, pieprz czarny, zioło angielskie, owoce jałowca, lubczyk otarty oraz majeranek. Zalewamy wodą i przygotowujemy wywar. Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka. Parówki kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do garnka. Paprykę konserwową oraz ogórka zielonego również kroimy w drobną kostkę po czym dodajemy do garnka. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce. Tak przygotowane pieczarki oraz cebulę posypane cukrem podsmażamy na oleju i dodajemy do garnka. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ketchup, dokładnie mieszamy, dodajemy kaszę mannę po czym doprawiamy do smaku i gotowe. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz