ZUPA SEROWA
Składniki:
- 1 litr bulionu drobiowego
- 150g serka topionego śmietankowego
- 1 duży ziemniak
- 200ml śmietany 18%
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 kostka bulion na żeberkach
- 1 łyżeczka lubczyku otartego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- przyprawa "Kucharek"
- pieprz czarny mielony
- grzanki
- 1 litr bulionu drobiowego
- 150g serka topionego śmietankowego
- 1 duży ziemniak
- 200ml śmietany 18%
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 kostka bulion na żeberkach
- 1 łyżeczka lubczyku otartego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- przyprawa "Kucharek"
- pieprz czarny mielony
- grzanki
Sposób przygotowania:
W garnku przygotowujemy bulion drobiowy. W bulionie rozpuszczamy serek topiony, następnie dajemy naszą śmietanę do szklanki, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Po dokładnym rozmieszaniu dodajemy do naszej zupy razem z kostką bulionową na żeberkach. Dodajemy obranego ziemniaka i gotujemy do miękkości. Całość blendujemy i dodajemy lubczyk, pietruszkę oraz do smaku przyprawy "Kucharek" oraz pieprzu czarnego. Po wylaniu do miseczek wsypujemy grzanki i gotowe. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz