ZUPA SEROWA

ZUPA SEROWA


Składniki:
- 1 litr bulionu drobiowego
- 150g serka topionego śmietankowego
- 1 duży ziemniak
- 200ml śmietany 18%
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 kostka bulion na żeberkach
- 1 łyżeczka lubczyku otartego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- przyprawa "Kucharek"
- pieprz czarny mielony
- grzanki


Sposób przygotowania:
W garnku przygotowujemy bulion drobiowy. W bulionie rozpuszczamy serek topiony, następnie dajemy naszą śmietanę do szklanki, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Po dokładnym rozmieszaniu dodajemy do naszej zupy razem z kostką bulionową na żeberkach. Dodajemy obranego ziemniaka i gotujemy do miękkości. Całość blendujemy i dodajemy lubczyk, pietruszkę oraz do smaku przyprawy "Kucharek" oraz pieprzu czarnego. Po wylaniu do miseczek wsypujemy grzanki i gotowe. Smacznego :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Copyright 2014 @ MentorSmaku. Obsługiwane przez usługę Blogger.