KOTLETY Z PAPRYKARZA
Składniki:
- Paprykarz szczeciński z łososiem (120g)
- 3 jajka
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżeczki lubczyku otartego
- 100g ryżu (jedna torebka)
- 60g bułki tartej (pół szklanki)
- przyprawa "Kucharek"
- pieprz czarny mielony
- olej do smażenia
- Paprykarz szczeciński z łososiem (120g)
- 3 jajka
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżeczki lubczyku otartego
- 100g ryżu (jedna torebka)
- 60g bułki tartej (pół szklanki)
- przyprawa "Kucharek"
- pieprz czarny mielony
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
W garnku gotujemy 2 jajka na twardo oraz torebkę ryżu, po ugotowaniu czekamy do ostudzenia. W misce umieszczamy składniki: paprykarz, 2 jajka ugotowane na twardo i drobno posiekane, koperek, lubczyk oraz ryż. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy przyprawy "Kucharek" oraz pieprzu czarnego do smaku. Następnie wbijamy jedno jajko oraz dodajemy bułkę tartą. Całość mieszamy i formujemy kotleciki, które smażymy na oleju. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz