GOŁĄBKI NA DZIKO
W SOSIE POMIDOROWYM
Składniki:
- 1500g biała kapusta
- 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 150g ryżu białego długoziarnistego
- 200g koncentratu pomidorowego
- 2 białe cebule
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej
- szczypta pieprz czarny mielony
- szczypta majeranek
- olej do smażenia
- 2 kostki rosołowe z lubczykiem
- szczypta oregano
- 1 łyżeczka lubczyku otartego
- 1 łyżka koperku poszatkowanego
- 1500g biała kapusta
- 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 150g ryżu białego długoziarnistego
- 200g koncentratu pomidorowego
- 2 białe cebule
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej
- szczypta pieprz czarny mielony
- szczypta majeranek
- olej do smażenia
- 2 kostki rosołowe z lubczykiem
- szczypta oregano
- 1 łyżeczka lubczyku otartego
- 1 łyżka koperku poszatkowanego
Sposób przygotowania:
Kapustę drobno szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie ze szczyptą majeranku. Na patelni smażymy na oleju mięso mielone, przyprawione przyprawą "Kucharek", pieprzem czarnym mielonym oraz 2 łyżkami papryki czerwonej słodkiej. Dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Cebulę drobno szatkujemy i dodajemy do mięsa posypując 3 łyżkami cukru. W garnku gotujemy 2 woreczki ryżu. Miękką kapustę dokładnie odcedzamy. Do kapusty dodajemy ryż oraz podsmażone mięso z cebulą. Dodajemy 100g koncentratu pomidorowego i całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. W garnku rozpuszczamy 2 kostki rosołowe, dodajemy 100g koncentratu pomidorowego, dodajemy szczyptę oregano oraz majeranku. Dodajemy 1 łyżkę poszatkowanego koperku oraz 1 łyżeczkę lubczyku otartego. Doprawiamy do smaku przyprawą "Kucharek", pieprzem czarnym mielonym oraz cukrem do smaku. Zagęszczamy śmietaną lub mąką z wodą i gotowe. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz