BUŁECZKI SZEFA

BUŁECZKI SZEFA
można podać z sosem koperkowo-czosnkowym


Składniki:
- 500g mąki pszennej
- 3 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżeczki cukru
- 125ml mleka
- 3/4 margaryny
- pół kostki drożdży
- 300g parówek koktajlowych
- 250g salami
- 200g sera żółtego


Sposób przygotowania:
Na początek podgrzewamy mleko. Ciepłe mleko wlewamy do miski i w nim rozpuszczamy drożdże, dodajemy kolejno mąkę, jajka, sól i cukier. W tym samym czasie w garnku roztapiamy margarynę, którą dodajemy również do miski. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto, aż nie będzie się kleiło do rąk. Odkładamy ciasto do wyrośnięcia. Gdy rośnie nasze ciasto kroimy na połówki nasze parówki, należy również zetrzeć ser na grube oczka tarki. Po wyrośnięciu ciasta rozpoczynamy przygotowywanie naszych bułeczek. Bierzemy trochę ciasta, rozciągamy na szerokość palców u ręki, w środek wkładamy połówkę parówki i zaklejamy. Układamy na blachę nasze bułeczki. Następnie na każdą z nich kładziemy plasterek salami i posypujemy startym serem. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Pieczemy bułeczki w nagrzanym piekarniku około 30-40 minut i gotowe. Smacznego :)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Copyright 2014 @ MentorSmaku. Obsługiwane przez usługę Blogger.