SOS KOPERKOWO-CZOSNKOWY
Składniki:
- 200ml jogurtu naturalnego
- 5 łyżek majonezu
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 przyprawy do sosu włoskiego
- 1/2 łyżeczki cukru
- przyprawa "Kucharek" do smaku
- szczypta pieprzu czarnego mielonego
- 200ml jogurtu naturalnego
- 5 łyżek majonezu
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 przyprawy do sosu włoskiego
- 1/2 łyżeczki cukru
- przyprawa "Kucharek" do smaku
- szczypta pieprzu czarnego mielonego
Sposób przygotowania:
Do miseczki wlewamy jogurt naturalny, dodajemy majonez i mieszamy. Do sosu wyciskamy czosnek praską. Koperek drobno szatkujemy, dodajemy do sosu. Wsypujemy przyprawę do sosu włoskiego, cukier, pieprz oraz "Kucharka". Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz