CIASTO 3BIT
Składniki:
- 700g herbatników
- 600g kajmaku
- 600ml śmietany 36%
- 3 łyżki cukru pudru
- fix do ubijania śmietany
- 100g mlecznej czekolady
- 2 opakowania kremu karpatka
- 700g herbatników
- 600g kajmaku
- 600ml śmietany 36%
- 3 łyżki cukru pudru
- fix do ubijania śmietany
- 100g mlecznej czekolady
- 2 opakowania kremu karpatka
Sposób przygotowania:
Formę 25x35cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wykładamy pierwszą warstwę herbatników, miksujemy kajmak, aby zmiękł. Wylewamy kajmak na przygotowane w formie herbatniki i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Masę karpatkową przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wykładamy na drugą warstwę herbatników. Na masę karpatkową układamy trzecią warstwę herbatników. Ubijamy śmietanę dodając cukier puder i wykładamy na ułożoną trzecią warstwę herbatników. Całość posypujemy startą czekoladą i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz