MINTAJ Z SEZAMEM

MINTAJ Z SEZAMEM


Składniki:
- 1kg mrożonych filetów z mintaja
- 1 jajko
- 100g bułki tartej
- 50g mąki pszennej
- 30g sezamu
- przyprawa "Kucharek"
- olej do smażenia


Sposób przygotowania:
Dokładnie rozmrażamy nasze filety z mintaja. Rozmrożone kroimy na połówki i delikatnie posypujemy przyprawą "Kucharek". Przygotowujemy roztrzepane jajko do panierki. W podłużnym naczyniu przygotowujemy panierkę: wsypujemy bułkę tartą, dodajemy mąkę, sezam i dokładnie mieszamy. Przygotowane filety namaczamy w jajku, następnie dokładnie obtaczamy w przygotowanej panierce. Smażymy na rozgrzanym oleju i gotowe. Smacznego :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Copyright 2014 @ MentorSmaku. Obsługiwane przez usługę Blogger.