ROSÓŁ PIECZARKOWO-CEBULOWY
Składniki:
- Pierś z kurczaka
- Udko z kurczaka
- 500g pieczarek
- 5 dużych białych cebul
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- pół selera
- 3 litry wody
- 2 łyżki "Delma z masłem"
- Makaron nitki
- 3 łyżki cukru
- 2 kostki rosołowe
- 5 listki laurowe
- 6 kulki ziela angielskiego
- 6 kulkek owoców jałowca
- 6 kulek pieprzu czarnego
- Przyprawa "Kucharek"
- Pierś z kurczaka
- Udko z kurczaka
- 500g pieczarek
- 5 dużych białych cebul
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- pół selera
- 3 litry wody
- 2 łyżki "Delma z masłem"
- Makaron nitki
- 3 łyżki cukru
- 2 kostki rosołowe
- 5 listki laurowe
- 6 kulki ziela angielskiego
- 6 kulkek owoców jałowca
- 6 kulek pieprzu czarnego
- Przyprawa "Kucharek"
Sposób przygotowania:
Na początek trzemy na dużych oczkach tarki marchewki, pietruszkę i seler. Wrzucamy do garnka razem z piersią i udkiem z kurczaka, dodajemy kostki rosołowe i przyprawy. Obieramy cebulę i pieczarki. Cebulę kroimy w średnią kostkę, zaś pieczarki kroimy w cienkie plastry. Na dużej patelni roztapiamy delmę i wrzucamy pieczarki, doprawiamy kucharkiem i pieprzem. Dodajemy cebulę, posypujemy cukrem. Całość wrzucamy do gotującego się rosołu. Wyciągamy ugotowane mięso, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotową zupę należy podawać z ugotowanym makaronem. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz