ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM
Składniki:
- 6 filetów matiasa
- 10 łyżek musztardy delikatesowej (łagodnej)
- 5 łyżki musztardy sarepskiej (ostrej)
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki wody
- 4 ogórki konserwowe
- 3 cebule
- pieprz czarny mielony
- 6 filetów matiasa
- 10 łyżek musztardy delikatesowej (łagodnej)
- 5 łyżki musztardy sarepskiej (ostrej)
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki wody
- 4 ogórki konserwowe
- 3 cebule
- pieprz czarny mielony
Sposób przygotowania:
Pokroić filety na 2cm paski i wymoczyć w wodzie przez kilka godzin. W misce mieszamy cukier z musztardami, dodajemy majonez, dolewamy olej i wodę (ciągle mieszając). Szatkujemy cebulę, ogórki i dodajemy do wcześniej przygotowanego sosu i zalewamy nim pokrojone filety. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin i gotowe. Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz